Önismeret

by - 12:27


Nem szoktam túl gyakran ilyeneket tölteni, de ez az önismereti tag megtetszett Szilvinél (és amúgy is lassan telik a délelőtt)...

1. Mi az, amit ma meg tudsz tenni, de tavaly még nem voltál rá képes? 
Ki tudom rakni a Rubik-kockát! Illetve már tudok 4 perceket futni (2 percnyi sétákkal), amire még idén áprilisban se voltam képes.
2. Hogyan állítanád fontossági sorrendbe a következő szavakat: boldogság, pénz, szerelem, egészség, hírnév? 
Boldogság-egészség-szerelem-pénz-hírnév (az első és az utolsó teljesen egyértelmű, az egészség&szerelem holtversenyben második, a pénz pedig fontos, de inkább eszköz, mint cél).
3. Egyetlen mondatban válaszolj: ki vagy te?
Work in progress...
4. Miről szeretnél ismert lenni? 
Egy új pszichológiai irányzatról, ami segít az embereknek boldogabbá válni, vagy egy egyedi és érdekes könyv írójaként, amire büszke lehetek
5. Ki az, aki mellett jobban érzed magad a bőrödben? 
Olyanok mellett, akikkel megvan a közös hullámhossz, vagy ha nagyon tudnak lelkesedni valamiért.
6. Mi az a 3 tulajdonság, ami a legfontosabb számodra a barátságban? 
Hmm... 1.elkötelezettség? Nem tulajdonság (nem is biztos, hogy igazi szó), de benne van a lényeg: fektessen időt és energiát a barátságba, ne csak passzívan várja a másik oldaltól ugyanezt; 2.nyitottság, különben nem fogunk jól kijönni hosszú távon, 3.optimizmus (nem deal breaker, de jobb, ha van). Nem baj, ha nagyon különbözünk (mert a legtöbb emberrel nagyon különbözünk), de ha a felsoroltak jellemzőek rá, akkor ettől függetlenül is meg tudjuk találni a közös hangot.
7. Mit gondolnak mások rólad, ami egyáltalán nem igaz?
A zárkózottságom tud beképzeltségnek és barátságtalanságnak hatni bizonyos körülmények között.
8. Mi az a dolog, amit egy hajótörés esetén sem tudnál elveszíteni, amit senki sem vehetne el tőled?
A makacsságomat, a csakazértis-megoldom hozzáállást.
9. Ha lehetne egy üzeneted, amit az egész világ számára eljuttathatsz, mi lenne az?
"If you don't like where you are, change it. You are not a tree." (Ja, és még egy bónusz: a pszichológusok szakemberek, akik nagyon sok mindenkinek tudnának segíteni...)
10. Mi az, amire azt mondtad, hogy soha, és a végén mégis megtetted?
16 éves korom körül állítottam, hogy soha nem fogok inni, ez azért rendesen változott (B. imádja ezt felhozni); illetve biztos voltam benne, hogy sose fogok önként és rendszeresen futni, de most már szoktam, és nagyon szeretem.
11. Mi az, amiről teljesen más véleménnyel voltál 5 évvel ezelőtt?
5 évvel ezelőtt 21 voltam, és épp egyetemre jártam, szóval a munkaerőpiacról, munkahelyekről, karrierről biztos teljesen másképp gondolkodtam (és annak nem sok köze volt a valósághoz).
12. Van bakancslistád?
Alakul, most éppen évszakokra levetítve szoktam írni egyet (és a nyárival meglepően jól állok); és vannak dolgok, amikről tudom, hogy bakancslistások, akkor is, ha ez nem lett előtte kimondva (például a ruhástul medencébe ugrás).
13. Mennyire vagy előítéletes? 
Előítéletesebb vagyok, mint amennyire annak tartom magam, de próbálok tudatosan ráerősíteni arra, hogy minél kevésbé legyek az.
14. Mit gondolsz, mi az, amire a modern társadalomnak nincs is szüksége?
Környezetszennyezésre például...
15. Ha visszamehetnél az időben és elmondhatnál valamit az egykori önmagadnak, mi lenne az? 
A 9. pont fás idézetét mindenképpen: ha nem érzed jól magad, változtass, csinál valamit, akármit, és alakulni fog a helyzet a külső körülményektől függetlenül is. A másik pedig: rengeteg szabadidőd van, használd!

You May Also Like

0 megjegyzés