Run around

by - 13:15


Dolgok, amikre futás közben jöttem rá (egyébként nagyon fura tudatállapot, a futás-szakaszban képtelenség bármi másra koncentrálni az életbenmaradáson és a megfelelő légzésen kívül, a séták alatt viszont mindenféle random dolog jár a fejemben, szerencsére a szokásos aggódnivalókat is háttérbe szorítva) :
1. sokkal jobb érzés úgy a Margitszigeten lenni, hogy a futópályán szenvedek, mint egy nagy adag csokis keksszel és egy jó könyvvel az egyik padon üldögélni. Tudom, mert mindkettőt próbáltam már sokszor. És az volt a fejemben keretként, hogy oké, mozgok, szenvedek, letudom, és utána hadd csináljam már azt, amit tényleg szeretnék (=édesség és üldögélés), azért éri meg (egy ideig) a küzdelem és az egészséges életmód megszigorításai, mert aztán jöhet egy hosszabb szakasz, amikor nem kell sanyargatnom magam, jöhet minden finomság és minden mennyiségű lustálkodás.
Most pedig finoman változni kezdett ez a kép, próbálom jobban észrevenni, mennyire jól érzem magam mozgás közben, hogy ez önmagában örömet okoz, hogy jobban a világ részének érzem magam, mint amikor kívülállóként, padon ülve nézem.
2. sportolás közben elég jól motivál, ha mindenféle történet főszereplőjének képzelem magam (ez van, nekem bevált :), valakinek, akinek épp keményen küzdenie és fejlődnie kell, hogy elérhesse a célját, és szinte látom is magam előtt a montázst és hallom a zenét...
Ami a baj ezzel, hogy a történetek nagyon elegánsan átlépik a "nagy elszántsággal belekezd, de még béna" és a "fantasztikusan jóvá válik" közti összes fokozatot. Persze unalmas lenne a tényszerű, dokumentumfilm-jellegű megjelenítés, de mivel ez általában így van ábrázolva, így én is ezt vártam magamtól: edzésről edzésre emelkedő teljesítmény, mondjuk két hétig járok, és utána már lihegés nélkül lenyomom a szigetkört... Szóval széthajtom magam, és csalódott vagyok, amiért nem sikerül azonnal. Most az a legnagyobb kihívásom, hogy ne emeljem alkalomról alkalomra az adagot (cserébe pedig ne sérüljek le és menjen el a kedvem a további próbálkozástól...)

You May Also Like

0 megjegyzés