{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – A kedvenc alkalmazásaim

by - 21:08

Ez nem lesz egy rettenetesen hosszú lista, még az 5 pontért is meg kell küzdenem- nem régóta használok okostelefont, és szegénykének elég kevés a memóriája, szóval nagyon oda kell figyelnem, hogy mit telepítek, és ha valami újat akarok, akkor mit törlök...

1. Instagram
Mióta van okostelefonom, már ritkán viszek magammal fényképezőt, viszont nagyon ráfüggtem az Instagramra, ahová tavaly június óta több, mint 400 képet töltöttem fel (és ahol újrakezdtem a 100 boldog nap-projektet), és ahol rájöttem, milyen jó dolog alpakafarmokat és szörnyeket és helyes, metrón olvasó pasikat követni.
2. Messenger
Nem rajongok érte, hogy külön appként működik, és nem a facebook része, de az Instagramon kívül ezt használom a leggyakrabban... szükség van rá, és pont.
3. Bloglovin
Összesen nagyjából 100 blogot olvasok, szükség volt egy readerre, hogy lépést tudjak tartani az új bejegyzésekkel, és mivel reggel metrózás közben vagy Instagramon lógok, vagy a blogokon, a telefonra is jól jött az oldalhoz tartozó alkalmazás.
4. Wallet
Már régóta szerettük volna jobban szemmel tartani a pénzünket (közös kassza B,-vel, nekünk bevált...), de nem nagyon csúsztunk el, úgyhogy csak halogattuk és halogattuk... aztán júniusban nagyon csúnyán túlköltekeztünk, és a július is húzósan indult; B. pedig úgy döntött, a korábbi kockás füzet helyett most egy app lesz a megoldás. Ráment egy estéje, de talált olyat, amilyet szerettünk volna: mindketten tudjuk frissíteni, átlátható a kategóriarendszere, lehet benne költségvetést összerakni és statisztikákat is készít. Még tart a tesztidőszak, de egyelőre úgy érzem, jobban tudunk spórolni így, és mindenképp sokkal átláthatóbb, mire is költünk túl sokat (sajnos nem picture polish-lakkokra).
5. Spotify
Kicsit kivétel, mert inkább az asztali gépen használom, és nem a telefonomon (kell már egy fülhallgató...), de tudom magamról, hogy hajlamos vagyok leragadni a kedvenc albumaimnál, és a Spotify segít kicsit kimozdítani a megszokottból, főleg indie vonalon találtam új kedvenceket is.
(+1. Runtasic: ha egyedül futok, minimalista vagyok, és az időzítőn kívül nincs másra szükség, de amikor velem jött a munkatársam is, neki volt futóappja- igaz, amikor kilométerenként hangosan beszélni kezdett, az zavaró volt, de utána klassz volt tudni, mekkora távot tettünk meg, és hány kalóriát égettünk el... lehet, hogy idővel én is szerzek majd egyet, hogy pontosabban tudjam követni a teljesítményemet.)

Nem lett rettenetesen egyedi a listám, de ezek azok az alkalmazások, amik hozzátartoznak a hétköznapjaimhoz. Ha a többieknél is szeretnétek körülnézni:

You May Also Like

0 megjegyzés